Se & Göra

Här kommer vi att samla lite information om sevärdheter och attraktioner i Misterhult.

Hembygdsgården / Parken

Hembygdsgården invigdes 1931 då Grönöstugan som första byggnad flyttades till platsen. Byggnadernas antal har därefter successivt ökat till sin nuvarande omfattning. Idag består hembygdsgården av inte mindre än 14 byggnader: tre bostadshus, två loftbodar, ladugård, kvarn smedja, fårhus, svinhus, ängslada, linbastu, stenhuggarkoja och dass, Dessutom står i parken en storbåt och en spånhyvel.

Misterhults Kyrka

Kyrkan uppfördes 1777-1780 efter ritningar i den då dominerande gustavianska stilen av arkitekterna Claës Diedrich von BreitholtzMagnus Cosswa och Mikael Cosswa. Huvudfinansiär till kyrkobygget var Breitholtz, som 1774 blivit kyrkans patronus som ägare av Misterhults säteri. Byggmästare var M. Månsson och Petter Andersson.

Tennis

Utmana familjen eller vänner med en tennismatch. I Misterhult finns en fullt funktionabel tennisplan med asfaltsunderlag. Medlemmar i MAIS spelar gratis.

Pulkabacken

I Misterhult finns en pulkabacke som underhålls och fixas till varje år. Inom kort kommer även en grillplats att installeras i anslutning till backen.

Skomakareslingan (Naturstig/Elljusspår)

Skomakareslingan har fått ett rejält ansiktslyft. Njut av en promenad, joggingtur eller mountainbike på nybelagt elljusspår som sedan fortsätter ut i skogen i en spännande terräng. Det finns en karta på anslagstavlan utanför Misterhults Förskola.

Badplats Götemaren

En bit utanför Misterhult finns en mycket välskött och mysig badplats utrustad med bryggor och hopptorn. Ny parkering finns i anslutning till platsen.

Tipsa oss om mer sevärdheter

Fyll i din mailadress så att vi kan nå dig.